My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://izzlorna.com
and update your bookmarks.

Jom Join Heartbeat ngan Lorna :) klik2 kat bawah ni yer...tqvm dear!!

Wednesday, January 19, 2011

Trauma ngan ulaaarrrrr!!

Dalam banyak2 binatang, Lorna paling takut, gerun, geliii, malah menggigil bila terjumpa dengan ular....dulu masa Lorna dok kat Ampang, umah Lorna umah tepi bukit...kat situ banyak pokok2...entah camne 1 day, ada sekor ular ni mai singgah pulak kat dapur umh Lorna...aduhaii...mmg terpaku la Lorna bila nampak ular tuh dok tenung Lorna...
Ular tuh mcm nk ckp sesuatu kat Lorna ;p hehe...tapi time tuh mmg Lorna dah tak tahu nk buat aper..dok dendiam terpaku berdiri kaku jer dlm jarak 50 meter...dahla sensorang masa tu sumer family members takder..dah tersedar bape minit pastuh baru Lorna cabut lari kuar umah...menjerit2 dah mtk tlg jiran...siap panggil bomba lagi ;p huhu...mmg kenangan yg paling Lorna tak dpt lupe arr smp skrg masih dok trauma bila dikenang2...
Papepun, di mana pun kita berada...hati2 yaa....kalau jmpa ular, jgn wat bodo jer cam Lorna...larik laju2 lenkali ;p
Jom kita tgk gambo2 ular wat tatapan mata..hiikkss...

ular elbino

ular tedung

ular orok-orok

ular daun
dua ni tak tau ular ape ;p ular belang2...hehe
yg ini, ular raksasa ;p

13 comments:

maria_m0hamadiah said...

hehehe.. sampai terpaku lorna?=)

mamawafiq said...

eeee.. takutnye.. klu mamawafiq yg jumpe pun maybe terpaku ot.. xtau nk wt ape... huhuhu...

Izzlorna said...

maria : yer sis...smpai terpaku sy dibuat yer;p sibaik tak kena patuk...hoho...ngeriii..

mamawafiq : tu ar sis...dah panik smpai x tau nk wat ape..blank seketika! glad takde pkr buruk berlaku :)

bun_nee said...

xgeli tgk ular.. tapi bila tengok gambar lorna post kan.. jd geliiiii

tura hepy said...

suka3 ular....sangat3 suka!

KUREKURE COMEL said...

nsib baek xpengsan...mina xtakut tp geli je tgk ular...

NadiRah said...

dulu time kecik..
nak naik basikal..
pegang handle..
sekali ada ular dekat tgn..
huargghh!!!
terus campak basikal..
n lari2 keliling umah...
hahahah!!!

Izzlorna said...

bun_nee : hi sis:) hehe mtk maap la yer...tak geli eh? huhu..lorna takleh jmpa ulor lagik mauu yer bulu roma berdiri...hehe

tura hepy : hiii...awak suka ular...alamak tak geng arr camnih..;p

Encik MamaT said...

gambar last tu amik kat mana lorna... erk.. besar tu.....

Johari Hamzah said...

huhu... dua terpaku beberapa minit ek.. hehe..
nasib baek ular tu pown terpaku tengok lorna kan...

Izzlorna said...

kura2 comel : uiishh sis..kalau ada depan mata, sensorang plak tuh...mau yer tak takut...kalau tgk dpn mata kat zoo takper lagi leh maintain cool...hehe...

Nadirah : wahh...pegang ulorr...tu lagi hebat! ;p klu lorna pun sama mau yer larikk satu taman...hihi

En Mamat : opppss...kena tanya cik google arrr ;p hehe...maap, Lorna pun tak tau katne...maybe kat sg amazon, umah pirana sana..hihi...

Johari : sibaik sama2 terpaku...wat yer dia ngesot lelaju dan patuk mau yer masuk wad ;p hehe..sibaik sempat larik kuar umah...pastuh mmg trauma dah g dapor sampai pindah umah makcik...haha...

norakhtar said...

tak tengokpun gambar tu..takuttt dan geeeeliiiiiii...!!!

Izzlorna said...

noarakhtar : hehe..sy pun takuttt & geliiii ;p tapi tgk gmbr pun sekali lalu jerr arr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi2kan klik :)