My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://izzlorna.com
and update your bookmarks.

Jom Join Heartbeat ngan Lorna :) klik2 kat bawah ni yer...tqvm dear!!

Wednesday, April 6, 2011

Friday, February 4, 2011

Terjahhhhh izzlorna.com

Salam semua readers di blog Lorna nih :)
utk pengetahuan semua, Lorna dah berpindah 'umah' yer di Wordpress..
so, blogspot ini akan menjadi sejarah manis wat Lorna dalam dunia blogging..

Kengkawan semua sila klik url bawah ni untuk update terkini Lorna yer :)

http://izzlorna.com/

TQVM yaaa sudi terus bersama Lorna di alam maya nih...
really appreciated it!! :)

jom2 terjah ke http://izzlorna.com/
Lorna menanti anda semua di sana yaaa.....


TQVM pada kengkawan yg sudi klik iklan di bawah ya :)

Saturday, January 29, 2011

Drag me to Hell!!!

Drag me to Hell...no no nooo....
Last week masa lepak umah abg di entri ini, Lorna sempat tgk wayang kat lam umh abg...
hehe...wyg tauu sebab sound system tv dier superb ;p tgk plak citer antuu..
mmg bestt gilerr arr....hantu citer nih mmg ganass gilerr...dan byk
scene yg lawak...rasa cam nak pelempang hantu tuh...
yg tak boleh blah, nama hantu tuh rupanya Lorna gak...aduushhh....terkenaa aii...
hahaha.....Lorna rekemen kengkawan tgk citer nih....
bestttt....! hihi....

TQVM pada kengkawan yg sudi klik iklan di bawah ya :)

Friday, January 28, 2011

Garuuu Kepalaaaa!!! waaaa....

Tengahari tadi ingat nak gi bengkel jap nk mtk check kan tayar keta depan coz asikkk kuar anginn jer
selang 3 hari...dah bape kali isi angin pun tang tu gak pangai yerr akan kempis blk selang
3 hari...so lunch hour Jumaat kan 2 jam, zaaasss Lorna gi bengkel konon2 nak soh
tampal tayar laa kan...bajet lam RM5 ke RM 10 jerr arrr nak tampal
tayar yg mana ader bocor ker...sekali bila abg pekerja bengkel tu pusingkan tayar, nampak laa ada jalur benang
dah tetas kat belah dalam tyr...aduhaiii..dlm hati ni bukan takat tampal jerr nih..dah masa kena
tkr tayar!!! waaaa.....garuuu paleee den...
hukhuk....dlm hati dah byg2 $$$ akan terbang...dusshhh...adoiiii baru ingat nk g soping esk, dah kena
invest kat tayarr pulokkss....wahaiii tayar, nape laa time neh ko sakit?? huhuhu....
so sesi membuka tayar pun bermula...
bukak tyr kiri luu...
then tayar kanan plaks...
gudbyeee tyr lama...

welcome new tyre ;p
dah alang2, wat alignment sekalik ng kena beli skru camber...
ni lah bil yerr...sekelip mata melayang RM5xx
sedih3x..apo nk wat...kang tak tukar wat yer tyr meletup ker, pecah kerr lagi naya kan...mmmm demi
keselamatan diri dan org2 tersyg, tup mata jerr arr byrr tadikk...puas mtk diskaun, sibaik dapat...
klu tak dia nk charge RM6xx...byk gak kan tuh...sumer Lorna wat sdn bhd yer...klu psl keta Lorna
servis mervis nih, mmg 100% sdn bhd...hubby dah byk kuar wet ng 2 umh..cian kat dier..
gipun byk nk guna duit nanti bila dah pindah umh...beli kipas ar, lampu arr, grill laa..dll.
Ya Allah, murahkanlah rezki hambamu ini..
amiiiinnnn :)

TQVM pada kengkawan yg sudi klik iklan di bawah ya :)

Beat..Beat... ;p


seeeeee seeeee orr nooott?? ;p


tau tak aper benda kat ats tuh?? cam kenal kan....hehe...

teka2 aper benda tuh...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

tau tak kengkawan aper tuh??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

nak tau aper dia??? tul niii nak tau??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

haaaa nii laahhh dierr....


my 1st pillow image :)


Menarikk kan...siap ader gambar sendiri kat pillow....hehe...actually Lorna sajer nak test

ok ke tak service dorang nih....terbukti mantapppp sehhh....order hr senin, hr rabu dah

dapat...3 hari jerr dah siap....suka3x...leh peluk2 gambar sendiri...hahaha...jgn gelak

jgn gelak...ni sekadar nak wat collection...hobi baru...hehe...


Oh yer, macam2 lagi tau leh wat cam pillow Lorna nih....nak wat mug boleh, mouse pad

boleh, t-shirt boleh, cermin boleh, pinggan boleh, baby napkin boleh, belon

boleh...aisshhh mcm2 ler lagiii....leh pilih2 kat SINI....

dengan harga yg sgt berpatutan!!


Nak diskaun2 pun ader....jgn riso tentang tuh...kalau register terus, otomatik ader

diskaun dah..menarikkk kannn :) tak paham camne nak register?? leh ym Lorna,

twlorna@yahoo.com


Oh yerr...katne nak dapat diskaun dan register nih?? Tentulah kat Hearbeat :) hehe....


Alaa...kengkawan yg dah daftar ngan Nuffnang, nak daftar HB nih tak susah arr...kacang

jerkk...jika masih ragu2, leh ym Lorna k...Lorna sedia membantuu...hehe...

haaa nak tgk income Lorna dlm masa 4 harii???


ni baru 4 hari...hehehe....

diulangi ni baru income 4 hariii yerr...;p tak banyak mana but ader laa rezkii...hihi....

so tunggu aper lagi, jom jom jom kita join join Heartbeat :) hehe...


TQVM pada kengkawan yg sudi klik iklan Heartbeat Lorna...

Thursday, January 27, 2011

4.5 Juta beb!!

4.5 Jutaaaa!!!! fuhhhh bestttt gilerrr...pemurah betulll David Teoh nih nak kongsi keuntungan syarikat dia
kat semua pelakon, karyawan dan pihak media...sonokkk arrr dorang nih :) Lorna bonus ritu pun tak sampai
pun 10k...hehe...murahhh2 rezkiii sumerr yaa...syukur alhmdllh....
42 juta untuk 11 filem terbitan MIG...pencapaian yg membanggakan jugalah kan...
Lorna pun suka juga citer2 keluaran MIG nih..menghiburkan hati...

Hero Malaya - Sam....dapat RM30k umrah tuk 3 org dan umah semiD!!!
uiishhh dapat umh beb...gila babas yerr hadiahh...
tahniah Sam!

dan si cantik manis Lisa ni pula dpt bonus RM15k..masyuuukkkk
congrats yer Lisa :)

kepada sumer pelakon2 Malaysia, teruskan usaha anda k...
kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasiiii...
pinjam tag Melodi jap..haha...
* credit to Mstar


TQVM pada kengkawan yg sudi klik Heartbeat Lorna ya :)

Follow ker Drama Bersiri kat TV3 & TV9???

Sekarang pepetang kat TV3 ada disiarkan citer Tiramisu nih..lakonan Syarifah Amani ngan Pierre Andre...actually tak bape minat Amani, soo tak foloo arr citer neh..hehe...
kengkawan folo ker drama2 bersiri kat TV3 ng TV9?? Lorna ada listkan
sebahagian drama2 yg telah dan sedang disiarkan skrg...
check it out....
contohnya......
Ayoub

Ahmad Durrah

Seribu Kali Cinta

Ulek Mayang

Siti Kelembai

Penunggu Gunung Raya

Hotel Mania

Habil Qabil


daaannnnn drama2 kat bawah ni adalah Favouritesss Lornaaa....
mari2 kita tgkk drama mana yg plg Lorna minaaatt...hehe....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Chinta
Asmara

Adamaya
dan tentu yaaaa kesukaaannn ramai rakyat Malaysia......
drama.......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
drama aper eh agaknya dapat no. 1??? ;p hihi....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Nur Kasihhhhh.....ooo Nurrrr Kasiihhh ;p
kebanyakan drama2 wat tajuk nama org kan...glemer arrr sape yg ada nama sama tuh :)
maybe sebab senang nak ingat dan ada makna yg baik mungkin....hihi...
hehehe.....ok dear...got 2 go....! tatituuuuuu....wassalammm :)

Wednesday, January 26, 2011

Kad Nikah..woott....woott..

Kad Nikah..wajib ker ada kad nikah nih? hoho...bg yg dah kawen, sangatlah wajibbb yerr...al-maklum kemana2
berdua tuh lebih afdal bila ada bukti yg kita nih dah nikah...sat gi tak pasal2 kena tangkap, wat naya jerk..
Syarat2 nk wat kad nikah ni teramat lah senang yer kgkwn (Lorna bagi contoh negeri Sgor yerr sbb Lorna nikah d Sgor) :-
1. Kena kawen dulu la yer..kawen+nikah...bukan kawen tanpa nikah yerr....;p
2. Satu salinan surat perakuan nikah (srt ni masa hari nikah yg kita ada sign2 tu..)
3. Dua keping gambar berukuran IC (suami dan isteri setiap sorang bg 2 keping gmbo)
4. Resit bayaran RM40 (bg negeri Sgor..negeri2 lain tak tau la teman bape..hehe)
Tempat proses kad nikah : kat JAIS Shah Alam..negeri2 lain kat Pejabat Agama negeri memasing la yerr...
Lorna nikah 31 Julai 2009...kad nikah siap 1 Okt 2009..so dlm sebulan gak la proses kan...
kat bawah ni ader contoh kad nikah terbaru (kad nikah pintar) dr JAIS sejak Sept 2009..
dah mcm kad ic cozz ada cip2 keselamatan tambahan utk mengelakkan srt nikah palsu, kesahihan pernikahan dan pelbagai masalah nikah, cerai dan rujuk...kad nikah pintar ni saiz dia sama cam kad ic kiter...mudah dibawa kemana2
laa yerr..takdelah bwk srt nikah yg saiz besar cam zmn mak bapak kita dedolu ;p
hebat2 JAIS ;p hehe...negeri2 lain pun ada yg dah sama cam kad nikah negeri
Sgor rasanya kan..so pada sumer kengkawan Lorna yg dah kawen,
simpan kad nikah baik2 yaa :) passport penting tuh
bila kuar umh ngan suami/isteri :)

contoh kad belah depan

contoh kad belah belakang

Lorna nikah bulan 7, versi kad pintar ni pulak start bulan 9...so Lorna yer kad nikah bukan cam kat ats la yer..

Lorna yer kad kawen cam kad matrik zaman sekolah yg siap laminate tuh..hehehe...

asalkan ada kad nikah yg sah sudah dikira SELAMAT! ;p

** pelakon Zizan Nin pun baru jer ambik kad nikah dier even da kawen Mac thn lepas...hehe...

Special Giveaway From Moscow!

uiiisshhh comelll yerrr baby nehhh :)
Lorna join GA dari sis Nor Moscow...moscow rusiaaa tauuu, jgn memain...hehe...
thanks sis sudi tag Lorna ;p cam biaser, syarat2 tuk GA nih mmg mudah2
belaka...
Syarat-syaratnya cam kat bwh ni yer kengkawan :)

1. Peserta mesti mempunyai blog - ohh Lorna semesti yer ada blog ;p Done!
2. Anda dijemput menjadi follower http://norakhtar.blogspot.com/ - Done! :)
3. Post satu entry ttg giveaway ini di dlm blog anda "Special Giveaway from Moscow" dan link kpd blog ini (copy syarat penyertaan dr no-1 hingga seterusnya)..dan kalau rajin letak enty berkaitan di sidebar blog anda - Done also!
4. Tag 5 orang rakan blog anda - Done! 1) Ismi 2) Nurhayati 3) en nakal 4) Eiyra 5) kak Lya
5. Tinggalkan komen ikhlas anda tentang giveaway ini di bahagian komen beserta URL blog anda supaya senang saya contact -
Komen ikhlas ttg kebaikan GA -> pastinya boleh meramaikan kenalan baru dan up trafik!! hehe...setuju kan..kan..kan...kira macam promosi laaa secara tak langsung ;p
Keburukan GA pula -> kadang rasa cam tak relevan nak wat...paksarela...tu kadang2 arr rasa...tuk akak yer GA nih Lorna wat sukarelaaa tauu...hehe....Done!!
6. Giveaway ini bermula petang ini hingga 28 Feb 2011 - ok2 noted...hehe :)
Okey tak sis Nor...? sumer cukup kan syarat2 yerr :) best of luck to me!
hug n kisses to ur babyyy...emmuuahhhss.....

UKM my Convo day :) 21.09.2005...

nampak tak,nampak tak? abaikan gambar sebelah nama tuh...haha...muka masa 1st year UKM cam budak sekolah...hehe..ni my mom sempat snap masa kuar nama Lorna kat screen masa nk ambik scrol degree...
tak sangka selama 3 thn belajar kat UKM selesai sudah pengajian dgn jayanya...hihi...
byk main jer benor yer...alhmdulillah..syukur2...dah 5 thn dah grad rupanya...
skrg sudah kojerr....yahoooo....;p
gambor pentas time konvo..

close up pentas : Majlis Konvo yg ke 33 :)
Lorna sesi petang 21 Sept 2005

carik2 mana satu Lorna...hihi..
beloved parent ng Bang Ngah

with mama :)
Ohhh Lorna paling suka gambar last nih...sgt cantekksss haha puji dr sendirik ;p best laa tgk muka dedolu..sgt ayuuu..
hahaha...jgn muntah yer kengkawan...hehe..skrg manis tetap ader...hiikkss...
satu jerr yg tak bape syok masa konvo Lorna neh, hbs jerr selesai sumer dah ambik skrol, hujan
turun dgn lebat yerr..takleh nk posing sana sini sangat...papepun, hjn rahmat tuhh yg turun:)
zmn stdy (2002-2005) di ukm memang best...semua usaha atas diri sendiri,
kalau rajin pandai, tak rajin lingkup jadik yerr...hehe...
syukur Alhmdulillah dgn kurniaNya:)

Monday, January 24, 2011

Sepetang bersama...

Last weekend lepaking kat umah bang Long jap...ayhmama, ijat, kak aida, elin, nor, hubby, afiq n ryan comei pun ader...complete laaa satu famili Lorna :) hehe...gather2 again stlh last kompul2 1 fmly Dec 2010 (this entry)
sonok biler sumer free cozz bkn senang yer nk sesama camnih coz memasing bz ng keje...
haaa ni Afiq ngan Ryan:) Ryan excited nk jenjalan baru bangun tido tak bape sihat benor ye...
kami masukkan dia kat bakul depan motor Afiq...vrooom vroommm..hehe...
1st time Ryan nek moto tau...hr ini dlm sejarah gitu...hihi....
gambar pertama cam cuak...gambar 2nd bwh ni
dah boleh senyummm dah...;p

Semalam gak parent Lorna dah bertolak ke Pekan Baru Indonesia...berjalan ler dorang tuh...al-maklum dah pencen....
time untuk jelajah donia...hiiiikkkss :) bwh ni tn belog nk enterprem kejap..haha...

" If I Have RM100~ "

hi sis Auni...Lorna join GA dr sis okey! :)
cam biaser GA2 yg dianjurkan sumer syarat2 yer kacang2 jerk...
so Lorna just sharing2 la yek....ada rezki mudah2an...kalau takder rezki pun, menambahkan kenalan, menambahkan pendapatan...aikkk...pendapatan dari mana tuh? hehe...ok2...jom2 GA ni pasal ape agaknya....
katanya..kalau kita ada RM100, barang ape yg kita nak...? haaa...tgkk...sis Auni nak bg brg free lagiii...jom2 kita meriahkan GA dier ;p best kan...sape nk bg brg2 free camtuh jer kan...even below RM100 pun kira rezekii jugaaa...:)
Orait, IF I HAVE RM100 aper yg Lorna akan nak yek...mmm kalau ikut realiti yerr, Lorna biaser bajet RM100untuk beli barang2 dapur arrr utk 2 mggu
(tggal berdua jer yek skrg ;p) tapi takkan nak minta sis Auni belikan
barang2 dapur tuk Lorna pulakksss kann...hehe...
ok2, serius2...syarat 1. Upload picture brg yg diidamkan - DONE!
Lorna nak request Rak Buku yer sis...boleh tak? boleh?? tak boleh?? bolehh?? ader jumpa ritu rak buku
yang simple dlm rm80/90...hehe...ada can menang ker nih? ;p hihi...
rak buku camnih, poning nk tgk judul buku...takmo2 yg gini...
yg ini pulak design yer menarik sure above RM100...so yg ini pun takleh request kat sis Auni ;p



haaaa yg ini boleh sis??? hiiikkss..melampau arr tuh kan...ni kusi leather +rak buku...
sah2 lebih RM100 ;p gurau jer yaa...

mmm..yg ini lah rak buku yer yg lebih kurang bajet bawah RM100
yg btl2 ngam ngan bajet sis Auni :) tang rak oren tuh nice ;p
kecik lagi drpd ini pun boleh....lol ;p

Syarat 2. Nyatakan sebab nape nak barang tersebut? (Rak Buku) - DONE!
i - cozz Lorna hantu buku...hehe...rumah byk sgt buku dik...suka membaca..
ii - nak susun buku2 yg ada nih biar teratur sketsss...
iii - benda yg selalu nampak..so bila terpndg akan rak buku tu nanti, terigt la pd sis Auni yg budiman ituh :)

Syarat 3. Follow blog Aunimiyukie - DONE!

Syarat 4. Wat entri " If I Have RM100~ " - DONE!

Syarat 5. Letak banner di side blog n linkkan entry - DONE!

Syarat 6. Tag tiga kawan : - 1) Arpiiz, 2) Miza, 3) Diamuslima DONE!

Syarat 7. Tinggalkan komen n link entri.. DONE!

Okey, gud lak to Lorna :)

Footstool leh legakan STRESS??

Footstool...ape tuh footstool?? alaa bangku kecik yg kita letakkan kaki tuh...kat umah kengkawan
sure ada kan...kat umah Lorna adalah satu...dpt sekali masa beli ngan sofa...hehe...
kalau nak tahu, footstool nih...leh legakan stress tau...betull...tak tipu....bila kita rehatkan
kaki ats footstool nih, secara tak langsung, aliran darah dan tekanan yg ada
dalam badan kita nih akan beransur2 kurang...tapiii nk restkan kaki
atas footstool nih, jgn lupe plak duduk leklok kat kusi/sofa/
bangku k...hihi...cute mute jerk footstools kat bwh
ni kan....enjoy the pcitures :)





* credit gambo to cik Google

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi2kan klik :)