My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://izzlorna.com
and update your bookmarks.

Jom Join Heartbeat ngan Lorna :) klik2 kat bawah ni yer...tqvm dear!!

Friday, January 28, 2011

Garuuu Kepalaaaa!!! waaaa....

Tengahari tadi ingat nak gi bengkel jap nk mtk check kan tayar keta depan coz asikkk kuar anginn jer
selang 3 hari...dah bape kali isi angin pun tang tu gak pangai yerr akan kempis blk selang
3 hari...so lunch hour Jumaat kan 2 jam, zaaasss Lorna gi bengkel konon2 nak soh
tampal tayar laa kan...bajet lam RM5 ke RM 10 jerr arrr nak tampal
tayar yg mana ader bocor ker...sekali bila abg pekerja bengkel tu pusingkan tayar, nampak laa ada jalur benang
dah tetas kat belah dalam tyr...aduhaiii..dlm hati ni bukan takat tampal jerr nih..dah masa kena
tkr tayar!!! waaaa.....garuuu paleee den...
hukhuk....dlm hati dah byg2 $$$ akan terbang...dusshhh...adoiiii baru ingat nk g soping esk, dah kena
invest kat tayarr pulokkss....wahaiii tayar, nape laa time neh ko sakit?? huhuhu....
so sesi membuka tayar pun bermula...
bukak tyr kiri luu...
then tayar kanan plaks...
gudbyeee tyr lama...

welcome new tyre ;p
dah alang2, wat alignment sekalik ng kena beli skru camber...
ni lah bil yerr...sekelip mata melayang RM5xx
sedih3x..apo nk wat...kang tak tukar wat yer tyr meletup ker, pecah kerr lagi naya kan...mmmm demi
keselamatan diri dan org2 tersyg, tup mata jerr arr byrr tadikk...puas mtk diskaun, sibaik dapat...
klu tak dia nk charge RM6xx...byk gak kan tuh...sumer Lorna wat sdn bhd yer...klu psl keta Lorna
servis mervis nih, mmg 100% sdn bhd...hubby dah byk kuar wet ng 2 umh..cian kat dier..
gipun byk nk guna duit nanti bila dah pindah umh...beli kipas ar, lampu arr, grill laa..dll.
Ya Allah, murahkanlah rezki hambamu ini..
amiiiinnnn :)

TQVM pada kengkawan yg sudi klik iklan di bawah ya :)

6 comments:

Adzriel AB said...

alamak..bajet RM5 jadi RM5xx. tambah 2 digit lagi kat belakang. Banyak tu! Tak pelah, dah bukan rezeki lorna yg RM4xx tu. Kalau tak, apalah yg nak di shopping tu ye..

Res2 Supply said...

TQ lorna for visit blog Res2 Supply. kalau lorna ada apa2 nak tanya tentang part kereta. lorna fill in the form di blog Res2 Supply. insyaallah Res2 Supply cuba memberikan jawapan semampu yg boleh.
Res2 Supply follow lorna...

iris said...

huhu RM 540 tu kalau g shopping dh boley beli macam2. Tp x ley lah kedekut kat kereta kan.... name pun pkai kete so kenalah tuka2 kan kalau dia sakit.... lg pown faktor keselamatan... nnt x tukar tayar berkira nya pasal lain plak jadi nye kan???

jersimalaysia said...

sbgai pomen keta.tayar itu penting...

Izzlorna said...

adzriel : waaaa mau soping kasuttt...hehe ;p

res2 supply : hi..thanks juga ziarah sini...insyaAllah, kalau ada pape kemusykilan in future, sy gtau ya :) tqtq..

iris : tul tuh dear...sbb tak berkiraa laaa sobsob kejap...haha..anyway...moga2 ada rezki lain nnti ;p

Izzlorna said...

jersimalaysia : tq ya...sy sokong :) pk pjg juga tyr la yg gerakkan keta...wat yerr rosak lg teruk, lg naya...huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi2kan klik :)