My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://izzlorna.com
and update your bookmarks.

Jom Join Heartbeat ngan Lorna :) klik2 kat bawah ni yer...tqvm dear!!

Friday, January 9, 2009

Family Trip (PD 1-3 Jan '09)

Laswik aku sekeluarga g PD..bercutiisss..sejak majlis bertunang aku mggu sblmnya, mama plan nk wat family gathering lak..katanya nk meraikan birthday abg2nd aku ng nk raikan anak2 sumer...lama giler tak cuti satu fmly camnih...last rasanya bertahun2 sudah...sbb bkn sng nk kumpul satu fmly ngam2, maklum ler abg sulung aku tu fly..cuti tak menentu..adik aku lak bljr lg..and at lastttt...family trip yg pertama kitorang sumer menuju ke Port Dickson...
Nape PD kan..aku pun benarnya takmo g sini sgt..bkn ada pe sgt pun PD nih..pekan kecik jer..lebih 10 kali dah rasanya aku g PD ni sjk sek rendah..asal fmly day ofis parent aku jer, PD..mcm la takde tpt lain agaknya;p maybe sbb dkt ng KL la kot ramai org prefer wat gathering kat PD...lenkali gi tpt lain pulok la yek...baru bessshhh :)

Ok, Day 1...sblm bertolak, tgkp gambr luuuu ;p
Perjlnan Cheras-PD mengambil masa lebih kurang sejam stgh jerk..drive ok, tak byk keta sgt, cuma tbe kat Nilai keta dah mula beratur...dlm 5-6km gak laa...ada eksiden daa...tp mangsa kmlgn tu takde pun lam keta..cuma biaser la org Mlysia nih..perlhnkan keta just nk tgk2 je kan...trip kali ni gi 2 keta..sbb abg Ijat aku tuh kena blk sehari awal sbb keja 3hb tuh..abg 2nd aku pulak akn dtg mlm 2nd day sbb tak dpt dtg 2hb...aku satu keta ng mama dan Afiq, lg satu keta abg Ijat, Kak Aida, ayah dan Ryan...hoorey!!

Nk mencari Legend Hotel & Chalet Resorts nih memula sesat gak..ye arr mana la nk tau...direction ape sumer tak tahu..mama ler leh trtggal lak map hotel tuh..hihi...redah jelaa..sibaik ma igt map tu kata direction nk ke Lukut...so takla melencong ke Bt 9 pulak kan...

Haa, dah tbe pun hotel yer...snap bbrp pictures.....

Sampai hotel pun dah lwt ptg...so mlm yer rest kat hotel jerk..lupe plak nk snap time dinner mlm Day 1 nih ;p takpelaa...kita g ke Day 2 plak..hihihii....


Day 2
Hari kedua ni, pg takde aktiviti pape sgt...just Ryan, mama ng Kak Aida gi swimming pool kat bwh...lelain lepak lam bilik jer...gmbr2 Ryan mandiss mandaa ada kat ayah..huhu..then tghr yer kitorang kuar nk g lunch...pusing2 yer pusing cari kedai mkn, smp ler ke Bangi Kopitiam...laaa...gi Bangi rupanya ;p bkn PD ker..hehe...nama jer Bangi Kopitiam, tp lokasinya kat Bt 4 PD tu haa...ni slh satu cwgn yer laa...ehhh promote kedai la plak.. ;p khabarnya kedai ni ada share artis yer..Kid Search yg punyer..tp tak tau la..tak ambik pot..yg ptg perut perlu diisi terlebih dahuluuu :)


Petangnya pulak, kitorang g Muzium Tentera Darat...byk gak koleksi2 tentera zmn Kesultanan Melayu & zmn penjajah dulu...teruja gak tgk keta kebal, meriam, ketapi, motor dan mcm2 lg arrr..semua cam klasik jerk...nama pun muzium kan.. ;p

Jomss kita tgk sapa yg kenaaa...antara suasana yg sempat aku rakamkan masa kat sana :)




tu arr serba sedikit kngn kat PD...kitorang tak mandi laut pung..bkn per dah jemu dan pantai PD pun tgk cam tak bape bersih je...so decide tak benti mandi manda ;p ada gak snap gmbr pantai dr lam keta wat kngn sendirik, tp cukup laa gmbr2 yg ada nih utk tatapan sumer :)

k cowcincauu....

3 comments:

Nurhayati said...

wahhh gie PD bestnye..
lama dah tak gi laut.. padahal last year dah gi langkawi tapi tak puas nak mandi laut..

plan nak gie wiken ni.. harap2 jadi la.. yeayyy

Izzlorna said...

hehe...nk mandi laut rupanya mummy Zara nih ;p pergi kak jgn tak pergi...hidup mesti enjooyyyy! :)

bajuterpakai said...

lorna,
nak kawin kna beli brg kat blog akak tau...
macam2 ada!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sudi2kan klik :)